DenkLAS
 Interdisciplinariteit in het werkveld

DenkLAS voor bedrijven 

Loopt u binnen uw bedrijf of organisatie tegen een vraagstuk aan waar u intern niet uitkomt? DenkLAS kan u helpen!

Studenten van de opleiding Liberal Arts & Sciences zijn opgeleid om op een creatieve en innovatieve manier met problemen om te gaan. Binnen hun studie doen zij namelijk niet alleen grondige kennis op binnen een zelfgekozen discipline, maar leren zij daarnaast expliciet om inzichten vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines met elkaar te integreren. Op deze manier kunnen zij bij complexe vraagstukken meer holistische oplossingen leveren dan studenten die binnen één wetenschap zijn opgeleid. In onze zogeheten bridging sessions zetten wij deze integratieve aanpak graag in voor het vraagstuk van uw bedrijf of organisatie.

Wat is een Bridging Session?

Bridging sessions zijn brainstormsessies waarin organisaties zoals die van u een complex vraagstuk voorleggen aan een groep LAS-studenten en/of LAS-alumni. Tijdens een sessie staat dus altijd één vraag centraal die om een interdisciplinaire aanpak vraagt.

Tijdens de Bridging Sessions worden verschillende, bewezen effectieve brainstormtechnieken toegepast. Zo vinden de sessies vaak plaats in verschillende rondes, waarbij er achtereenvolgens gefocust wordt op het generen van ideeën (divergeren), het uitdiepen van ideeën (verdiepen), en het plaatsen van deze ideeën in de realiteit (convergeren). Na afloop van een Bridging Session ontvangt uw organisatie een verslag waarin de belangrijkste punten van de bijeenkomst, evenals de resultaten, staan weergegeven.

Spreekt onze visie en expertise u aan en heeft u een vraagstuk liggen wat vraagt om een interdisciplinaire aanpak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Samenwerkingen

Hieronder vind u een greep aan organisaties en bedrijven waarmee DenkLAS in het verleden heeft samengewerkt of waarmee momenteel nog een samenwerking loopt