DenkLAS
 Interdisciplinariteit in het werkveld


Wat is DenkLAS?

DenkLAS is in begin 2017 opgericht om studenten van de opleiding Liberal Arts & Sciences (LAS) te verbinden aan bedrijven en organisaties. Op 26 juni 2018 werd DenkLAS officieel een stichting. Met een vaste achterban en steeds meer enthousiaste studenten en bedrijven is dit studenteninitiatief inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie.

Als interdisciplinaire denktank stelt DenkLAS zich tot doel de kennis van interdisciplinair geschoolde studenten in te zetten bij het aanpakken van complexe maatschappelijke vraagstukken in het bedrijfsleven. De verbinding tussen studenten en organisaties wordt gelegd aan de hand van  zogeheten ‘bridging sessions’. Dit zijn bijeenkomsten waarbij de interdisciplinaire studenten hun vaardigheden en expertise inzetten om een antwoord te formuleren op een complex vraagstuk van een opdrachtgever. Naast deze bridging sessions biedt DenkLAS ook trainingen aan aan studenten.

DenkLAS streeft ernaar een fijne wederzijdse kennismaking tussen organisaties en LAS-studenten te faciliteren. Voor studenten brengt DenkLAS een waardevolle oriëntatie op de arbeidsmarkt en een mogelijkheid tot het opbouwen van een netwerk. Voor organisaties biedt de interdisciplinaire werkwijze van DenkLAS een verfrissende en innovatieve kijk op ingewikkelde vraagstukken.


Het Bestuur

Danique Crestian

Danique Crestian

Positie Voorzitter

Specialisatie Stadsgeografie en -planologie

Wordt blij van schilderen, boeken lezen, dansen, wandelen in de natuur en koken voor vrienden

Mart Nijsen

Mart Nijsen

Positie Penningmeester

Specialisatie Bestuurs- en Organisatiekunde

Wordt blij van muziek maken, dansen, natuur, hardlopen en koffie

Vera Appelo

Vera Appelo

Positie Secretaris

Specialisatie Sociologie

Wordt blij van kaarsjes in de avond, golven in de zee, goede gesprekken en mooie boeken

Lot Heeremans

Lot Heeremans

Positie Commissaris Intern

Specialisatie Culturele Antropologie

Wordt blij van Bloemenvelden, ezels en de zee